Паска з коньяком і спеціями

Паска з коньяком і спеціямипаску це обов'язковий атрибут святкового столу. Але багато господинь готують з року в рік за одним і тим же перевіреним рецептом, але ж навколо стільки рецептів, завдяки яким виходять дуже смачні паски. Паска з коньяком і спеціями це оригінальний і дуже ароматний паска. З спеції ми візьмемо мелений мускатний горіх, кардамон, корицю, гвоздику і настоянку шафрану. Це навіть не можна уявити, який аромат буде виходити від вашого паски! А якщо ще додати трохи коньяку, то ваша випічка буде ще пахучіше і ніжніше. А паску можна покрити будь глазур'ю. І так, приступимо.

Для того щоб приготувати паску з коньяком і спеціями вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • пшеничне борошно (вищого ґатунку) - 500 грам,
  • масло - 200 грам,
  • коньяк - 30 грам,
  • молоко - 0,5 літра,
  • яєчні жовтки - 10 штук,
  • цукор - пісок- 300 грам,
  • мелена кориця, мускатний горіх і кардамон по 1/2 ч. ложки
  • гвоздика - 5 бутонів,
  • лимонна цедра - 1/2 ст. ложки
  • ваніль - 1 грам,
  • настоянка шафрану - 1/2 ч. ложки
  • дріжджі свіжі пресовані - 40 грам,
  • цукати - 100 грам.

Правильне приготування паски з коньяком і спеціями

Цукати попередньо заливаємо коньяком і залишаємо на півгодини для настоювання. Туди ж додаємо шафран, щоб вийшла настоянка і бутончики гвоздики, які пізніше, перед тим як відправляти цукати в тісто, потрібно буде вилучити.

Для початку поставимо опару. У тепле молоко опускаємо пресовані дріжджі і столову ложку цукрового піску. Додаємо пару столових ложок просіяного борошна і все перемішавши, залишаємо в теплому місці для бродіння на півгодини.

Поки опара піднімається перетираємо яєчні жовтки з цукровим піском до білого.

піднялася опару додаємо мелені спеції і розтоплене вершкове масло. Потім додаємо лимонну цедру, ваніль і замочені в коньяку цукати з шафраном і гвоздикою. Перемішуємо і після невеликими порціями додаємо борошно, яку обов'язково потрібно буде просіяти. Замішуємо тісто. тісто треба вимішувати не менше півгодини.

Потім накриваємо тісто серветкою і ставимо в тепле місце для підйому на 3 години. За цей час тісто потрібно буде обім'яти пару разів.

тісто розкладаємо у змазані рослинним або вершковим маслом форми, заповнюємо їх на 1/3. Потім знову даємо підійти і після відправляємо в попередньо розігріту до 200° градусів духовку. Випікаємо паски в залежності від форми від 20 до 45 хвилин.

Готові паски покриваємо білкової глазур'ю.

Приємного вам апетиту!

Схожі статті:

  • Паска сирна Царська заварна - завжди вдало

    Одним з головних атрибутів світлого свята Пасхи, є, паски, фарбовані яйця і паска з сиру. Пропоную приготувати сирну паску Царську (заварную), як я замахнулася на царські страви. А якщо серйозно,...

  • Паска на сметані

    Інгредієнти: Борошно — 350 Грам Дріжджі сухі — 5 Грам Молоко — 100 Мілілітрів Масло вершкове — 80 Грам Сметана жирна — 80 Грам Цукор — 120 Грам Яйця — 2 Штуки Лимонна цедра — За смаком Ваніль — З...

  • Паска – класичний рецепт

    цей Рецепт у нас давно у родині, звідки він з'явився зараз вже складно сказати. У мами ще в кулінарних записах він займав своє почесне місце і якщо пекли паску, то тільки такий. Саме тому для мен...

  • Гарбузовий паска

    На Великдень прийнято пекти паски і не варто зупинятися на класичному варіанті, ми радимо урізноманітнити свою випічку і спекти гарбузовий паска. Ця паска вийде яскраво жовтого кольору, кольору с...

  • Маски для обличчя з жовтка

    Напевно вам не раз доводилося чути про корисні властивості, якими володіють маски для обличчя з жовтка, чи не так? І це не дивно, адже яєчний жовток надає на шкіру приголомшливе зволожуючу дію. І...