Борщ з щавлю в мультиварці - як приготувати борщ зі щавлем

Напевно, не багато знають, що традиційний рецепт щей включає в себе не щавель, а квашену капусту. Але нам набагато звичніше варити цей чудовий суп разом зі щавлем або молодою кропивою. Це надає кислинки і без того прекрасного на смак страви, а також робить його колір більш насиченим, що багатьом, без сумніву, дуже подобається. Коли настає нарешті теплу пору року, і на ринках ми можемо зустріти все більше і більше зелені, багато хто з нас починають додавати в різні страви. Супи, смажена картопля, довгоочікувані салати з літніх овочів, приправлені майонезом і улюбленим кропом. І, звичайно ж, багатьом з нас улюблені з дитинства борщ з щавлю. Прийшла пора нарешті порадувати організм свіжими вітамінів, які так чекає наш втомлений після холодної зими організм! А зелень містить їх у надлишку, радуючи нас своєю насиченим ароматом і свіжим смаком. Щавель багато люблять ще з тих часів, коли, вирушивши з батьками на дачу, бігали до грядці з цими кислими листочками, і, збираючи їх у пакетик, не забували ласувати ними прямо тут же – свіжими, соковитими, смачними. А ввечері нас вже чекали незабутні борщ з щавлю, рецептом яких ми зараз поділимося з вами. Адже так хочеться повернутися у ці прекрасні радісні миті дитинства.. Щі в мультиварці готувати простіше простого. З її допомогою можна приготувати безліч абсолютно різних страв, від солодкої випічки і каші до супу. Перевагою такої чудової кухонної машини, як мультиварка, є її здатність спростити навіть і без того легкий рецепт. Потрібно лише підготувати всі необхідні вам продукти, викласти їх у чашу, задати час і чекати сигналу, оповещающего про готовність страви. Отже, рецепт щей з щавлю в мультиварці.

    Зміст

  • Борщ з щавлю
  • Вегетаріанські борщ з щавлю

Борщ з щавлю в мультиварці

Інгредієнти :

  • Курка (будь-яка її частина) – пів кілограма
  • Картопля – 4 шт.
  • Свіжий щавель – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйця (перепелині) – 18 шт. (на 1 тарілку вийде 3 яйця)
  • Зелень (петрушка, кріп, зелена цибуля) – пучок.
  • Петрушка (корінь мелений і сушений) – 1 ч. ложка
  • Лавровий лист – 2 шт. (додати за пару хвилин до готовності супу, а потім прибрати).
  • Сіль, перець – за смаком
  • Сметана – за смаком, додається в кожну тарілку окремо.

Як приготувати:

1 З самого початку потрібно перевірити наявність всіх продуктів, необхідних для приготування супу, щоб потім не довелося бігти в магазин. 2 Першим ділом краще зайнятися куркою. Добре помивши її, нарізаємо невеликими шматочками, кладемо в чашу мультиварки. 3 Овочі – картоплю, моркву і цибулю – потрібно почистити і помити. Картоплю нарізати брусками або кубиками. 4 Цибулю дрібно порізати або подрібнити в комбайні або блендері. Моркву натерти на тертці, але швидше все-таки буде подрібнити разом з цибулею в комбайні. Всі овочі скласти в чашу до курки. До речі, невелика хитрість – якщо комусь з родини не до вподоби цибулю, плаваючий в супі, можна не відкривайте його, а покласти в чашу мультиварки в його звичайному вигляді. Зрозуміло, почищений. А коли щі будуть готові, прибрати ополоником. 5 Також вже зараз можна сміливо закидати в мультиварку корінь петрушки. 6 Тепер потрібно залити все це чистою кип'яченою водою. Потім закрити чашу мультиварки, вибрати режим «Гасіння», задати півтори години часу і займатися іншими приготуваннями. Якщо ж у вашої мультиварки є режим «Суп», добре було б включити його замість «Гасіння». 7 Пора зайнятися щавлем та іншою зеленню, поки варяться борщ з щавлю. Все потрібно помити, скинути зайву воду, очистити і нарізати. 8 Так як це займе зовсім небагато часу, поспішати нікуди не треба і залишається ще приблизно годину для того, щоб зварити яйця. Вони знадобляться в кінці, щоб прикрасити страва у кожній тарілці окремо. 9 Коли до сигналу мультиварки залишиться п'ятнадцять хвилин, слід висипати зелень і щавель в чашу. Потрібно також посолити і додати потрібні спеції. Тепер залишається лише дочекатися готовності. 10 Коли мультиварка сповістить вас про те, що смачний і ситний обід готовий, можна розливати його по тарілках і радувати близьких. У кожну тарілку додати перепелині яйця (якщо хочете, можна використовувати курячі), заправити сметаною і ставити на стіл. Кількість інгредієнтів розрахована на 6 порцій, у кожній з яких міститься 280 калорій. Загалом, на такий чудовий супчик йде приблизно 1 годину і 45 хвилин. Порада: якщо ви і ваша сім'я хочете ласувати цією стравою не тільки в теплу пору року, але і взимку, влітку можна просто назбирати свіжого щавлю і заморозити його. Деякі ж вважають його краще солити, що теж добре.

Вегетаріанські борщ з щавлю в мультиварці

Борщ з щавлю в мультиварці - як приготувати борщ зі щавлемНаступний рецепт щей з щавлю в мультиварці можна сміливо назвати вегетаріанським. Немає необхідності використовувати для його приготування бульйон і м'ясо, до того ж влітку, при такій спеці, всім хочеться чогось легкого. І той факт, що влітку так багато свіжих овочів, безсумнівно, повинен себе виправдати.

Інгредієнти:

  • Вода – 750 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Щавель – 300 гр.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Зелень (цибуля зелена, петрушка, кріп) – 200 гр.
  • Рослинне масло – 2 ст. ложки.

Як приготувати:

1 Коли всі необхідні інгредієнти зібрані, слід зайнятися овочами. Картоплю помити і почистити, якщо молода – при ретельному митті шкірка зніметься сама. 2 також Морква помити і почистити, для цього можна скористатися овочечисткою. Зняти шкірку з лука, прибрати все зайве. Подрібнити обидва овоча будь-яким зручним способом. Для цибулі підійдуть електричні подрібнювачі – блендер, комбайн. Для моркви також, але її можна і натерти на тертці. 3 Картоплю слід нарізати. Тут правил немає – можна кубиками, можна брусочками, як хочете. 4 Овочі скласти в чашу мультиварки і залити водою. Перед цим її можна трохи нагріти, поки займаєтеся овочами, щоб суп варився швидше. 5 Тепер варя страву можна посолити і поперчити, додати спеції за смаком. 6 Залишається лише включити режим «Суп» і варити до тих пір, поки картопля не стане м'якою. 7 В цей час можна готувати основний інгредієнт – щавель. Разом з іншою зеленню його потрібно помити і подрібнити. Для щів підійде будь-яка обрана вами літня зелень – це може бути кріп, зелена цибуля, петрушка. Смачно вийде, якщо всі разом. 8 Коли до закінчення програми залишиться хвилини 3, потрібно буде закинути нарізані щавель і зелень в чашу мультиварки і закрити кришку, щоб вони також трохи поварились. 9 Коли борщ з щавлю в мультиварці будуть готові, можна подавати страву до столу, в кожну тарілку за бажанням додавши сметану будь-якої вибраної вами жирності і кликати домочадців до обіду. Суп виходить дуже смачним, легким, і обов'язково сподобається вам і вашій родині! Завдяки великій кількості у ньому овочів і зелені, організм отримає ударну дозу необхідних вітамінів. Можна пригощати цим чудовим блюдом вегетаріанців, якщо у вашій родині або серед гостей вони є. Також підійдуть такі щи для тих, що худнуть, так як вони містять зовсім небагато калорій. На приготування щів з щавлю піде всього півгодини, а результат вас потішить.

Схожі статті: