В картоплі фрі Макдональдс знайшли силікон і продукти нафтохімії

Грант Имахара, ведучий з повчального шоу «Руйнівники легенд», знову в справі. На цей раз він не став зв'язуватися з проведенням краш-тестів манекенів або вибуховими речовинами. Замість цього, він сфокусувався на конкретній страві, яке навряд чи можна назвати їжею — картоплю фрі від Макдональдс.

В картоплі фрі Макдональдс знайшли силікон і продукти нафтохімії

Имахара пішов прямо до обробної встановлення у мережі ресторанів швидкого харчування, де він, на щастя, дізнався, що перший інгредієнт в картоплі фрі дійсно картоплю. Однак, що додаються до картоплі компоненти щонайменше викликають тривогу. У список з 19 добавок входять — диметилполисилоксан, форма силікону, що знаходиться в жуйці для рук, третинний бутилгидрохинон, що отримується з нафти, і гідрогенізовану соєву олію, яка відноситься до транс-жирів.

Добре, що ви вже давно відмовилися від вживання картоплі фрі. Але якщо ще не відмовилися, то чого ж ви чекаєте? Ці інгредієнти вкрай шкідливі і небезпечні для вашого здоров'я. Давайте розглянемо це ближче.

Картопля фрі викликає пошкодження головного мозку і рак

Згідно Вані Харі, більш відомої як «Food Babe», яка в 2014 році привернула увагу громадськості до інгредієнтів знаходяться в хлібі, продається в переходах метро. До нього додавали речовина, що використовується у виробництві килимків для йоги, а саме диметилполисилоксан. Так, так, той самий диметилполисилоксан, який додають в мережі ресторанів Макдональдс картопля фрі. Ще його використовують у виробництві герметиків для резервуарів і акваріумів, у виробництві засобів від цвілі і кондиціонерів для волосся. Вона пояснює, що при деяких умовах, він навіть містить формальдегід, високотоксичну хімічну речовину, що викликає пошкодження головного мозку, ракові захворювання, алергії й аутоімунні розлади.

Цікавий момент. У Європі розуміють, що диметилполисилоксан не використовується в харчових цілях, завдяки чому в європейських країнах заборонено використання цього компонента в стравах ресторанів Макдональдс. Хоча компанія Макдональдс знає про те, що диметилполисилоксан не можна використовувати в харчових цілях, у країнах не регулюють це, вони активно додають його в свої страви.

Безпечно вживати в їжу, навіть незважаючи на те, що він використовується в лаках для волосся

Тоді є питання з приводу третинного бутилгидрохинона.

Ті, хто безпосередньо бере участь у створенні хімічної харчової добавки, природно схвалюють її так звані «чесноти». Наприклад, на веб-сайті TBHQTertiaryButylhydroquinone.com йдеться про те, що цей тип фенолу» захищає жири і рослинні масла від окиснювального псування і підвищує їх термін зберігання. Але на цьому сайті також говориться про те, що третинний бутилгидрохинон застосовується практично у всьому, починаючи від духів і закінчуючи біодизельним паливом. Гірше того, вони стверджують, що його безпечно ковтати.

Там написано наступне:

Третинний бутилгидрохинон також застосовується в якості інгібіторів корозії в біодизельному паливі. У парфумерії, ця добавка застосовується в якості фіксатора для зниження швидкості випаровування та підвищення стабільності. Вона також додається в лакофарбові вироби, лаки для нігтів і волосся, смоли і нафтосервісних добавки. І Європейське агентство з безпеки продуктів харчування (EFSA) та Управління по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) дали оцінку третинного бутилгидрохинону і постановили, що при певній концентрації у харчових продуктах, його вживання безпечно.

Поглянемо в очі «тихого вбивці»

І нарешті, давайте розглянемо гідрогенізована соєва олія.

Як і третинний бутилгидрохинон, воно використовується в харчовій промисловості, з метою продовження терміну зберігання. І не дарма воно називається «тихий вбивця». У звіті дослідників з Harvard School of Public Health та Brigham and women's Hospital in Boston говориться, що, щороку, принаймні 100000 випадків смертей від серцевого нападу в США можна запобігти, якщо люди замінять транс-жири на корисні не гідрогенізовані або мононенасичені поліненасичені олії.

Розглянуті нами хімічні речовини, знайдені в картоплі фрі від Макдональдс, вкрай шкідливі для здоров'я людей. Вони не природні і сприяють руйнуванню здоров'я серця і мозку. Кращим вибором стане триматися подалі від картоплі фрі Макдональдс, а також страв з інших ресторанів швидкого харчування. Це дасть можливість вам значно поліпшити загальний стан здоров'я. Читайте також про шкоду фаст-фуду.

Текст переведений з англійської мови для сайту www.magicworld.su Джерело: http://www.naturalnews.com/048553_french_fries_McDonalds_tertiary_butylhydroquinone.html

Схожі статті: