Шаверма в домашніх умовах: легко і просто

Шаверма в домашніх умовах: легко і простоЦе просте блюдо не так давно з'явилося в нашій країні, але дуже швидко стало улюбленим. Шаверму можна купити в кіоску біля будинку і покуштувати в хорошому ресторані. Готується вона досить легко і не вимагає особливих кулінарних здібностей. Отже, шаверма в домашніх умовах, що потрібно знати про це, щоб отримати наивкуснейшее блюдо.

Шаверма в домашніх умовах: основні правила

Шаверма готується практично з будь-якого виду м'яса, головне щоб воно було без кісток. Але найпоширенішим і смачним є м'ясо угодованої індички. М'ясо береться з бедерной частини птиці, з нього нарізаються дуже тонкі пласти. Після вони ретельно пересипаються спеціями і нанизуються на голку особливим способом внапуск. При цьому через певні пласти нанизується гусячий або баранячий жир. Голка встановлюється в отвір апарату для приготування м'яса між джерелами тепла. По мірі обсмажування верхній шар знімається гострим ножем. Готове м'ясо подається в піті з різними овочевими наповнювачами. Шаверма в домашніх умовах готується подібним же чином, тільки м'ясо смажиться на сковороді або запікається в духовці. Відмінною особливістю шавермы є спосіб приготування м'яса та застосування набору спецій. Дуже часто спеції підбираються окремо в кожному закладі, де готують шаверму, так як ідеального варіанту не існує. Але точний склад обов'язково тримається в секреті. Тому вдома доведеться займатися поєднанням прянощів самостійно. Основою є кардамон, каррі, різні види перців і східні спеції.

Шаверма в домашніх умовах по-арабськи

Шаверма в домашніх умовах: легко і просто

  • 800 г нежирної баранини, філе індички або курки
  • 100 мл оцту і стільки ж води
  • Кориця, паприка, тертий мускатний горіх – по 1 ч. л.
  • Кардамон щіпка
  • 3-4 великих зубчики часнику
  • Сіль на смак

Соус:

  • Склянку сметани
  • ? ст. зеленого цибулі дрібно нарізаного
  • 2-3 зубки часнику
  • Каррі
  • Маринований огірок маленький
  • Рослинне масло для смаження
  • Помідор огірок

1. М'ясо нарізати тонкими платинами. З оцту, розведеного водою, спецій, товченого часнику і солі зробити маринад. Залити ним м'ясо, відставити на холоді на ніч. 2. На наступний день м'ясо дістати з маринаду, просушити рушником і смажити до готовності на сковороді з невеликою кількістю масла. Скибочки повинні покритися золотистою скоринкою. 3. Трохи остудити, нарізати тонкими смужками, покласти в невелику форму, зверху затягнути листом фольги і поставити в духову шафу. Приблизно на 15-20 хвилин. 4. Зробити соус. Розтовкти часник, дрібно нарізати зелений лук і маринований огірочок. Все змішати зі сметаною, додати спеції, залишити хвилин на двадцять. 5. Піту підігріти на сухій сковороді, розрізати, щоб вийшов кишеню. Покласти в нього нарізані помідор, огірок, смужки гарячого м'яса і залити все соусом.

Шаверма в домашніх умовах по-європейськи

Шаверма в домашніх умовах: легко і просто

  • М'ясо курки (стегенця, філе, стегенця)
  • Цибуля ріпчаста
  • Солодкий перець
  • Помідори
  • Майонез
  • Мариновані огірки
  • Лаваш вірменський тонкий

1. М'ясо відокремити від кісток, нарізати соломкою, кубиками і т. д. обсмажити на гарячій сковороді з додаванням вершкового масла до готовності. Перекласти в тарілку. 2. Нарізати цибулю і перець, і теж підсмажити на сковороді в маслі, що залишилося від м'яса, до прозорості. Додати м'ясо, сіль, чорний перець і спеції на смак. Смажити до повної готовності. 3. Нарізати тонкими скибочками помідори і огірки мариновані. На лист лаваша викласти по три кружечки овочів, зверху смажене з цибулею і перцем м'ясо, добре полити майонезом і згорнути рулет, підігнувши краї.

Схожі статті: