Прополіс. Рецепти приготування. Настоянка прополісу.

Пропонуємо вашій увазі підбірку найпопулярніших рецептів з прополісом. Як говориться - на всі випадки життя.

Прополіс. Рецепти приготування. Настоянка прополісу.

Настоянка прополісу

Охолодіть прополіс в холодильнику, подрібніть і засипте в банку. Потім залийте прополіс етиловим спиртом 95%. Співвідношення прополіс/спирт має бути 1:5 або 1:6. Закрийте щільно банку кришкою і гарненько струсіть. Настоюйте протягом доби в темному місці. Отриманий настій процідіть через марлю. Прополіс, що осів на марлі, відіжміть. Цей розчин відстоюйте в герметично закритій посудині в темному місці 24 години. Температурний режим при відстоюванні повинен бути близько 10°C. Після, цю рідину потрібно відфільтрувати в мірну посудину, і долити спирт, щоб обсяг був спочатку.

Водний розчин прополісу

В ємність, залити 100 мл кип'яченої води і покласти 10 г очищеного і подрібненого прополісу. Ємність поміщається в водяну баню, температура якої повинна бути 100°C. Розчин необхідно постійно помішувати протягом 60 хвилин. Зберігати потрібно в холодильнику.

Ще один рецепт. Береться 1 літр дистильованої або кип'яченої води, в яку додається 10 мл настойки прополісу. Все ретельно перемішується і виходить потрібний нам розчин.

Водний розчин прополісу, крім прийому всередину, можна використовувати для зрошення носових порожнин при лікуванні гаймориту і хронічного нежитю. Про спосіб застосування водного розчину прополісу в цих цілях, читайте тут - Настоянка прополісу в ніс при гаймориті і нежиті.

Читайте також:

- Лікування суглобів медом - рецепти

- Прополіс для імунітету і лікування ракових захворювань

Масляний прополіс

Береться 100 г вершкового масла, додати 15 г прополісу і 5 мл кип'яченої води. Все це поміщається в керамічну чашку або вогнетривку посудину. Необхідно накрити кришкою і кип'ятити на водяній бані протягом 15 хвилин періодично помішуючи. Після цього необхідно отриманий розчин профільтрувати через марлю і помістити в чисту посудину з темного скла. Після віджимання, залишки опустіть також в посудину. Необхідно помішувати гарячий розчин до повного його охолодження. Зберігайте розчин закупорюють в холодному місці, наприклад в холодильнику.

Свічки з прополісом

Щоб приготувати свічки, вам необхідний буде 80 г ланоліну і 20 г прополісу в подрібненому вигляді. Ланолін необхідно розтопити на водяній бані і додати туди прополіс. Все це необхідно постійно помішувати, щоб не дати закипіти. Після цього суміш потрібно остудити і коли вона буде вже тепла, можна приступати до створення свічок. Їх вийти близько 10 шт. Потім отримані свічки обгортають у папір і кладуть у холодильник.

Мазь з прополісу

Береться 50 гр. прополісу в подрібненому вигляді і 100 гр. вершкового масла. Все це потрібно розтерти в ступці і додати вазелін. Після, мазь необхідно помістити в посудину з темного скла. Зберігати в закритому вигляді в холодильнику.

Читайте докладно про те, що лікує прополіс.

Схожі статті:

  • Рецепти приготування пончиків

    Як приготувати смачні пончики знає не кожен. Деколи людина дотримується всі пропорції і робить все точно, так як написано рецепті, але пампушки все одно не виходять. Справа в тому, що для того що...

  • Настоянка прополісу в ніс при гаймориті і нежиті

    У нас хороші новини для людей, які страждають хронічним синуситом, гайморитом, фронтитом та ін. захворюваннями пазух носа. Існує простий і ефективний засіб, здатний допомогти вам позбавитися від...

  • Рецепти приготування буженини

    Дуже смачне блюдо можна приготувати вдома з буженини, причому вийти таке м'ясо набагато смачніше, ніж купити вже готове в магазині. Щоб м'ясо вийшло соковитим і одночасно ніжним потрібно правильн...

  • Рецепти приготування перцю

    Рецепт приготування фаршированого перцю Дуже смачним виходить страва з перцем, якщо нафарширувати його рисом і м'ясом. Але колись потрібно підготувати наступні продукти: Перець болгарський– 10 шт...

  • Гливи. Рецепти приготування

    Великий популярність у нашій країні користується деревний гриб під назвою глива. Ці гриби відмінно поєднуються й використовуються для приготування багатьох цікавих страв. Тому господиням корисно...