Крабовий салат: легко, доступно, корисно

Крабовий салат: легко, доступно, корисновіднедавна крабовий салат став особливо популярний і встав в один ряд із звичними «Олів'є» та «Оселедцем під шубою». На превеликий жаль, даний крабове м'ясо має більшу вартість, та і не завжди доступно. Тому часто воно замінюється крабовими паличками або м'ясом, виготовленими з морської риби. Ці інгредієнти не менш корисні, ніж справжнє м'ясо краба, тому страва виходить не тільки смачним, але і корисним.

Крабовий салат екзотика: чи повсякденна їжа

Прообраз салату з крабів з'явився дуже давно. Цікаво, що в радянський час це блюдо було кілька більш поширене, ніж в наші дні. Живі і мариновані краби були більш доступними, але все ж подавалися виключно до святкового столу. Хоча жителі узбережжя могли побалувати себе цим продуктом набагато частіше. Історики стверджують, що крабовий салат з'явився ще на початку двадцятого століття десь на берегах Америки. Тоді салат мав назву Луї, його і донині подають у багатьох ресторанах світу. Але своєму поширенню особливо він зобов'язаний відомому тенору Енріко Карузо, який був у великому захваті від цього салату. В державах, чиї береги омивають океани і моря, салат з крабів не є екзотикою, це цілком звичне блюдо. В нього додають капусту, варені яйця, огірки, рис і багато інші інгредієнти. Рецептів приготування існує безліч, але основним продуктом залишається м'ясо крабів.

Крабовий салат Луї

Крабовий салат: легко, доступно, корисно

Салат латук або айсберг

  • Живий краб – 800 г або готове крабове м'ясо 250-300 г
  • Половинка болгарського перцю червоного
  • 2 яйця
  • Огірок
  • Невеликий авокадо
  • Помідори дрібні

Для соусу

  • 200 р майонезу
  • 50 г вершків жирних
  • 50 р соусу чілі
  • 50 г дрібно нарізаного болгарського перцю
  • 2 ст. л. дрібно порізаної петрушки
  • Чайна ложка вустерського соусу
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 1 ст. л. порубаного зеленого лука
  • 1 ч. л. яблучного оцту
  • 2 краплі табаско
  • 2 ст. л. соусу релиш

1. Всі інгредієнти для соусу змішати в одній посуді, додати сіль і перець на смак. У соус можна додати оливки або каперси дуже дрібно нарубані. 2. Всі овочі помити і дуже добре висушити. Салат порвати руками і укласти на плоске блюдо. Перець, авокадо і огірки нарізати тонкими скибочками і викласти на листя салату. 3. Краба відварити і вийняти з нього все м'ясо, охолодити і викласти поверх овочів. Полити соусом Луї. 4. В останню чергу нарізати помідори, щоб не стекли, і викладаються по краю блюда. Їх кількість залежить від розміру тарілки. 5. За бажанням посипати свіжою зеленню. Заправляти можна просто майонезом або йогуртом без добавок. Замість м'яса краба можна взяти креветки, крабове м'ясо консервоване з банки, крабові палички.

Крабовий салат з консервованого м'яса крабів

  • 3 ст. л. майонезу
  • Цедра лайма
  • Сік лайма
  • М'ясо крабів консервоване – 180 г (одна банка)
  • Два середніх авокадо
  • Оливкова олія 1 ст. л.
  • Помідори черрі
  • Огірок
  • Трохи свіжого салату
  • Сіль і перець мелений

1. У невеликому посуді змішати майонез, цедру і столову ложку соку лайма. Додати м'ясо з банки і перемішати. 2. Авокадо очистити від шкірки, вийняти кісточку і нарізати кубиками. 3. Збити чайну ложку соку лайма з оливковою олією, перцем, щіпкою цукру і сіллю. Цю заправку вилити в авокадо і добре перемішати. 4. На тарілку викласти листя салату. Нарізати огірки та помідори пластинками і викласти на салат. Зверху заправлені шматочки авокадо. І останнім шаром буде крабове м'ясо.

Схожі статті:

  • Легкий салат з тунцем

    Трохи з історії салатів Перші салати з'явилися ще в стародавньому Римі дві з половиною тисячі років тому. На багатоденних, розкішних бенкетах римських патриціїв було прийнято подавати до м'яса ст...

  • Дієта при псоріазі - що корисно, а що ні

    За даними Національного Установи Псоріазу – псоріаз є найбільш поширеним аутоімунним захворюванням. Ця недуга може розвинутися в будь-якому віці, та зазвичай виникає у людей у віці від 15 до 25 р...

  • Картопля в духовці – смачно і корисно

    Картоплю на Русі вважався другим хлібом. І не дивно. Адже в холодному кліматі цей овоч вирощували у великих кількостях. Порівняно з пшеницею він не вимагав додаткової обробки (крім варіння і запі...

  • Як уникнути похмілля легко і просто

    Сильні головні болі, нудота, запаморочення, зневоднення: будь-який, хто коли-небудь занадто багато випивав знає про наслідки, неминуче настигавших його вранці. Як уникнути похмілля і які засоби в...

  • Шейпінг: легкий спосіб позбутися від усього зайвого

    Сучасні фітнес-клуби пропонують широку програму – від силових тренувань до йогічних практик. Вибір залежить від того, наскільки активний людина і якого саме результату він хоче добитися. Якщо мет...