Хот доги в домашніх умовах - простір для фантазії

Хот доги в домашніх умовах - простір для фантазіїДуже часто так і хочеться піддатися спокусі і проковтнути вуличний хот-доги з дивного вигляду сосискою і неймовірного кольору кетчупом. Але, краще трохи потерпіти і приготувати хот-доги в домашніх умовах. Так як страва буде готуватися для себе, не варто економити на продуктах. Сосиски повинні бути вищої якості, можна брати варені, копчені. Експериментувати можна з різними наповнювачами з овочів.

Хот-доги в домашніх умовах: дещо з історії

Хот-доги в дослівному перекладі означає гаряча собака. Це ковбаска або сосиска добре прогріта, варена або обсмажена вкладена в розрізану булку. Зазвичай поливається гірчицею або кетчупом, за бажанням можна додати майонез. Так само в булочку вкладаються свіжі або мариновані овочі, бекон, сир, зелень. Хот-доги прийнято їсти руками. По всій видимості хот-доги був винайдений кулінарами, що представляють німецьку кухню. Але особливу популярність завоював саме в Америці. Ще в кінці дев'ятнадцятого століття особливо підприємливий емігрант з Німеччини почав продавати в Америці довгі ковбаски, загорнені в тонкий скибочку хліба. Трохи пізніше хліб був замінений булочками відповідної форми, яка разрезалась уздовж. В Америці навіть є свято хот-дога, який відзначається 18 липня.

Хот-доги в домашніх умовах по-новоорлеанськи

Хот доги в домашніх умовах - простір для фантазії

  • Сосиски – 4 шт.
  • Насіння білої гірчиці
  • Сушений чебрець
  • 3-4 горошини чорного перцю
  • Трохи свіжої кінзи
  • Часник один зубчик
  • Рослинне масло
  • Помідори черрі
  • Майонез
  • 4 булочки для хот-дога
  • 4 пера зеленого цибулі
  • Трохи червоного гострого перцю
  • 100 г сиру м'якого

1. Горошини перцю розчавити ножем. Розігріти олію на сковороді, покласти перець, насіння гірчиці. Обсмажити спеції протягом 30 секунд. 2. Часник, не очищаючи шкірки, розрізати на дві частини і разом з сосисками покласти на сковороду. Смажити близько 5 хвилин з усіх боків. 3. Дістати половинки часнику і спеції, прибрати сковороду з плити і залишити сосиски на пару хвилин. 4. М'який сир розім'яти з допомогою виделки, додати майонез. Помідори нарізати тонкими скибочками навскоси. Пір'я цибулі нарізати так само. Листя кінзи обірвати з гілочки. 5. Булку розрізати вздовж, покласти всередину помідори, шматочки цибулі і кінзи. Зверху запашні теплі сосиски і полити все ложкою сирного майонезу.

Як готують хот-доги в домашніх умовах в різних країнах світу

Взагалі готувати хот-доги в домашніх умовах можна по-різному. Щоб знайти цікаву ідею, можна подивитися, як готують його в різних місцях. Наприклад, Алабамі можна зустріти хот-доги, в якому замість сосиски обсмажений яловичий фарш з квашеною капустою і томатним соусом. У Каліфорнії часто булочка замінюється тонким коржем типу лаваша. І сосиски кладуть по дві на порцію. Особливою популярністю користуються «собаки» на паличках, які являють собою звичайну сосиску в тісті. В хот-доги кладуть смажену картоплю, сир, смажену цибулю, тушковану квасолю, загалом все, що тільки може прийти в голову.

Хот доги в домашніх умовах - простір для фантазії

У Бразилії зверху на сосиску кладуть ложку картопляного пюре, консервовану кукурудзу або горошок. У Чилі додають пюре авокадо, квашену капусту, так і хот-доги там мають більший розмір. У Кореї та Японії присмачують особливо гострими соусами, наприклад васабі. В Європі великою популярністю користується датський хот –доги, в якому сосиска зазвичай довші булки. З усього перерахованого вище можна зробити висновок, що готують хот-доги в домашніх умовах з ним можна робити що завгодно, головне зберегти основу з булочки і сосиски.

Схожі статті: