Краса та здоров'я

Застосування валеріани і її корисні властивості

Для багатьох людей неприємний запах валеріани, однак він просто дико приваблює кішок, а також різних гризунів, включаючи щурів. Існує легенда, де щуролов очистив весь місто Хамельн в Німеччині ві...

Горобина - корисні властивості і харчова цінність

Ягоди горобини володіють унікальним набором корисних для здоров'я речовин – великою кількістю вітаміну З, комплексом антиоксидантів, великою кількістю харчових волокон, дубильних речовин та ін Ко...

Чайний гриб – корисні властивості, застосування та протипоказання

Чайний гриб (Medusomyces gisevi) являє собою тип дріжджів, хоча іноді він неправильно описується як гриб. З чайного гриба виготовляють лікувальний напій під назвою Комбуча шляхом ферментації соло...

Комп'ютерна томографія підвищує ризик розвитку раку на 35%

Медична апаратура для візуалізації надала лікарям нехірургічний метод дослідження внутрішніх органів, виявлення патологій, діагностики, моніторингу різного роду травм і захворювань. Замість прове...

Гриб кордицепс – властивості, застосування, склад, дозування та протипоказання

Наукова назва: Cordyceps sinensis Інші назви: гриб Кордицепс, гриб-гусениця (англійське), dong zhong chang cao, dongchongxiacao (Китай), semitake (Японія), zhongcao і chongcao (Китай). Cordyceps...

Гриб сморчок (Morchella) - властивості, поживна цінність і склад

настала Весна, пташки співають голосно і дзвінко, і зелено стає всюди, як на землі, так і високо в кронах дерев. Зеленіє все в окрузі, починають активно рости дикі рослини і трави, а також з'явля...

Гриб Агарік Бразильський - властивості та застосування

Агарік Бразильський (Agaricus blazei Murill) – їстівний бразильський гриб містить низьку кількість калорій і величезна кількість різних поживних речовин (мінерали, клітковину, вітаміни і амінокис...

Комбуча - застосування та ефективність при різних захворюваннях

Комбуча – це ферментований чай, приготований з чайного гриба, який у багатьох куточках світу вважається ліками від усіх хвороб. Доктор Клаус Кауфман у своїй книзі «Чайний гриб знову відкрито», на...