Засолювання форелі. Солимо форель в домашніх умовах

Засолювання форелі. Солимо форель в домашніх умовахЛюбителів скуштувати смачну слабосолону червону рибку не тільки на святковому столі, але і під час звичайного буднього обіду знайдеться безліч, але ось дозволити собі її купівлю, на жаль, можуть не багато. У такому випадку на допомогу прийдуть рецепти засолювання форелі в домашніх умовах, вибравши які, ви зможете без особливих витрат балувати себе цим смачним делікатесом. З даної статті ви можете отримати інформацію про основні способи приготування солоної червоної риби і вибрати рецепт, який вам найбільше сподобається.

Зміст:

  • Солимо форель сухим способом
  • Солимо форель мокрим способом

Засолювання форелі в домашніх умовах - сухий спосіб

Одна з найпростіших технологій, так як для неї не потрібно приготування маринаду.Варіантів сухий засолювання форелі в домашніх умовах безліч, тому нижче наведено кілька рецептів, з яких ви зможе вибрати той, який найбільше сподобався.

  • Якщо приготувати форель потрібно дуже швидко, то самим оптимальним варіантом буде саме цей рецепт. Перед засолюванням необхідно нарізати рибу тонкими шматочками, які потім можна буде використовувати для бутербродів або рибної нарізки. Беремо глибоку тарілку або каструлю (в залежності від того, яка кількість форелі ви вирішили засолити) і посипаємо дно сіллю, після чого викладаємо шар риби. Чергувати шари поки не закінчаться шматочки риби, при цьому верхній шар солити не треба. Через 20 хвилин форель промити в проточній воді і викласти на вафельний рушник, щоб стекла вода. Можна подавати.
  • Ще один швидкий рецепт засолки форелі в домашніх увловиях не менш простий. Для нього знадобиться червона риба, сіль, лавровий лист, перець і оливкове масло. Укладаємо все вищеперелічене шарами, дотримуючись пропорції по своєму смаку. Наповнену банку необхідно струснути кілька разів, після чого прибрати на холод. Через півгодини можна приступати до трапези.
  • Для приготування форелі таким способом вам знадобиться мінімум шість годин. Необхідно очистити рибу і розділити її на дві частини. Після цього до отриманого філе додаємо сіль, перець, цукор і крапельку рідкого диму. Уклавши рибу на фольгу і щільно її замотавши можна прибрати в холодильник або на балкон. Так ви отримаєте смачну підкопчену форель, яка Засолювання форелі. Солимо форель в домашніх умовахнікого не залишить байдужим.
  • Якщо до майбутнього бенкету залишилися добу, то можна вибрати цей рецепт. Очистити рибу і порізати на великі шматки, після чого кожен посипати крупною сіллю, перцем і цукром (пропорції приблизно однакові). Викласти всі шматочки в глибоку тарілку і прибрати в холодильник на двадцять чотири години. Після того, як дістали форель з холодильника необхідно очистити її від зайвої солі, а слідом приступати до приготування бутербродів.

Засолювання форелі в домашніх умовах мокрим способом

Більш трудомісткий варіант, так як вимагає попереднього приготування соляного розчину або маринаду, з допомогою якого і відбувається засолювання. Така засолювання форелі в домашніх умовах робить рибу придатною для тривалого зберігання.

  • Для чергового швидкого рецепту вам знадобляться шматки форелі, вагою до 50 грамів, кам'яна сіль і вода. Після того як налили воду в обрану ємність, додати сіль в такій кількості, щоб очищена картоплина не тонула в отриманому розчині. Тепер необхідно опустити в нього рибу і почекати два – три години, після чого дістати (промивати не треба) і можна вживати в їжу.
  • Для приготування маринаду вам буде потрібно один літр води, дві столові ложки солі і цукру, а також п'ять горошин запашного горошку. Довівши воду до кипіння і скинувши в неї всі необхідні компоненти, можна приступати до її охолодження. Поки вода остигає необхідно рибу очистити і розрізати її на шматочки, які скласти в глибоку ємність. Після того, як маринад охолов до кімнатної температури, його можна використовувати для заливки риби, при цьому він повинен повністю покривати її. Поверх форелі слід покласти що-небудь важке, щоб вона не спливала і просолились повністю. Через двадцять чотири години, під час яких риба знаходиться в холодильнику, засолювання форелі в домашніх умовах завершена і її можна скропити рослинним маслом для додання особливого смаку. Засолювання форелі. Солимо форель в домашніх умовах
  • Для приготування риби по цьому рецепту вам буде потрібно на один літр води - чотири столові ложки солі, дві гвоздики, два лаврових листа, дві горошини чорного перцю, сім горошин запашного перцю і дві столові ложки лимонного соку. Вскипятив воду і додавши сіль і спеції, можна приступати до охолодження отриманого маринаду до кімнатної температури. В цей час зайнятися рибою, яку необхідно нарізати тонкими шматочками, при цьому шкіру розрізати не варто (після засолювання вона прекрасно відокремлюється від філейної частини). Форель перекласти в підходящу за розміром ємність, так щоб одна половина лежала шкірою вниз, а друга - вгору, після чого залити отриманим маринадом (після охолодження додати в нього лимонний сік) і прибрати в холодильник. Через двадцять годин ви отримаєте смачну слабосолону форель домашнього приготування.

Панова Ольга сайту

Схожі статті:

  • Приготування майонезу в домашніх умовах

    Практично кожне блюдо в даний час не обходиться без найпопулярнішого соусу - майонезу. Але багато хто знає, що магазинний варіант не дуже корисний через наявність у ньому різних консервантів і ба...

  • Манікюр нігтів в домашніх умовах: як зробити краще

    Красиві нігті є мрією будь-якої жінки. Довгі, не дуже і навіть зовсім короткі - вони прикрашають будь-який спосіб, якщо правильно оброблені і пофарбовані. Простіше кажучи - "одягнені" у манікюр....

  • Як приготувати кефір в домашніх умовах?

    Може бути, деякі люди навіть не замислюються про те, що можна приготувати кефір в домашніх умовах, так і для чого, адже його дуже просто і легко купити практично в будь-якому магазині. Не можна з...

  • Як прибрати зморшки в домашніх умовах?

    Старіння – це процес, який вчені всього світу так і не зуміли запобігти або хоча б сповільнити. Зміни на шкірі є першою ознакою початку старіння. Однак прожиті роки – це далеко не єдина причина п...

  • Люля-кебаб в домашніх умовах

    Приготувати таку страву, як люля-кебаб в домашніх умовах досить просто, але для цього необхідно знати деякі умови приготування цього чудового і дуже смачного блюда. Зазвичай люля-кебаб роблять з...