Приготування майонезу в домашніх умовах

Приготування майонезу в домашніх умовахПрактично кожне блюдо в даний час не обходиться без найпопулярнішого соусу - майонезу. Але багато хто знає, що магазинний варіант не дуже корисний через наявність у ньому різних консервантів і барвників. Зараз багато господинь замислюються про приготування майонезу в домашніх умовах, рецепт якого вони можуть знайти на сайті . У даній статті наведено найвдаліший, класичний рецепт майонезу, завдяки якому ваші страви набудуть неповторний смак.

Інгредієнти, необхідні для приготування майонезу в домашніх умовах

Приготування майонезу, як і будь-якого іншого соусу, вимагає наявності на вашій кухні певних компонентів, з допомогою яких стає можливим отримання певної консистенції і потрібних смакових якостей.

У першу чергу варто поговорити про маслі, яке є головним компонентом (готовий майонез на сімдесят відсотків складається з неї). Ідеальним варіантом для класичного рецепту є рафінована оливкова олія, але для більшої економічності можна використовувати і рафіновану соняшникову. Але вибравши варіант заміни варто враховувати, що готовий продукт буде значно відрізнятися за смаком.

Другим найважливішим інгредієнтом є яйця, а вірніше їх жовтки. До їх вибору варто віднестися з особливою увагою, і краще всього купувати свіжі домашні яйця на ринку.

Приготування майонезу в домашніх умовахНу і звичайно жоден рецепт не обійдеться без цукру, солі і столового оцту, завдяки яким і виходить створення неперевершеного домашнього майонезу. Приготування майонезу в домашніх умовах буде якіснішим, якщо цукор замінити фруктозою, а оцет - лимонним соком, так в результаті вийде корисний продукт.

Також в залежності від рецепту в домашній майонез можна додати гірчицю, зелень, часник, лук і навіть мариновані овочі, які зможуть надати йому вишуканий смак, який підкорить ваших гостей.

Технологія приготування майонезу в домашніх умовах

Приготування майонезу в домашніх умовах досить простий, але в той же час вимагає певних навичок. Спочатку необхідно змішати два жовтки, чайну ложку цукру і половину чайної ложки солі, після чого збити віночком або міксером (все залежить від ваших умінь і бажання). Збивати необхідно за напрямом годинникової стрілки до тих пір, поки цукор і сіль не розчиняться в жовтку. Отримавши однорідну масу можна приступати до додавання масла, яке береться з розрахунку один стакан на два жовтки.

Не варто поспішати при роботі з маслом, додавати його необхідно по одній чайній ложці до того моменту, поки маса не стане схожою на майонез, після чого можна збільшити порцію масла до двох – трьох чайних ложок. Зверніть увагу, що якщо вилити в жовтки відразу багато олії то у вас вийде розшарується суміш з масла і яєць, але ніяк не майонез.

Приготування майонезу в домашніх умовахПісля отримання однорідної маси можна перейти до додавання лимонного соку (в крайньому випадку, столового оцту, і не експериментуйте з яблучним - результат того не варте) і гірчиці (якщо ви хочете отримати домашній аналог всім відомого майонезу «Провансаль»). Також можна додати інші спеції, залежно від вашого смаку і вибраного рецепту, які додадуть майонезу пікантності.

В результаті приготування майонезу в домашніх умовах у вас повинен вийти густий, жовтуватий соус, який за бажанням можна зробити менш густим, додавши до неї трохи олії. У середньому вся робота займе близько п'ятнадцяти хвилин при використанні міксера, і близько тридцяти – при ручному збиванні. Варто пам'ятати, що термін зберігання домашнього майонезу значно менше магазинного, і становить не більше тижня.

Приготування майонезу в домашніх умовах: корисні поради

Домашній майонез, особливо ручного приготування, не завжди виходить з першого разу. Якщо, доклавши стільки зусиль, ви в кінці отримали расслоившуюся масу, то не впадайте у відчай, може бути ще вдасться його врятувати. Для цього можна спробувати два способи реанімації соусу:

  • Додайте до расслоившемуся майонезу одну столову ложку гарячої води і інтенсивно збийте. Такий варіант не є універсальним вирішенням проблеми, але в половині випадків все-таки працює
  • Якщо варіант з водою вам здається неприйнятним, то можна спробувати приготувати майонез ще раз, тільки замість масла в жовтки варто вливати отриману суміш. При цьому варіанті важливо враховувати, що цукор і сіль вже додані.

Тепер теоретичні знання про приготування домашнього майонезу у вас є, і можна сміливо приступати до практики. Отримані результати порадують не тільки ваших домочадців, але і друзів, які будуть просити у вас добавку разом з рецептом цього чудового соусу.

Панова Ольга сайту

Схожі статті:

  • Роли в домашніх умовах

    Роли – це така форма суші, в процесі приготування яких використовується особливий вид морських водоростей - норі. Норі – це досить жорсткий продукт, однак теплий вологий рис, шар якого лягає пове...

  • Манікюр нігтів в домашніх умовах: як зробити краще

    Красиві нігті є мрією будь-якої жінки. Довгі, не дуже і навіть зовсім короткі - вони прикрашають будь-який спосіб, якщо правильно оброблені і пофарбовані. Простіше кажучи - "одягнені" у манікюр....

  • Косметологія в домашніх умовах

    Будь-яка жінка хоче бути красивою, доглянутою і молодою. Але далеко не у всіх представниць прекрасної статі є фінансові можливості і час на відвідування салону краси. А адже косметологія в домашн...

  • Як приготувати кефір в домашніх умовах?

    Може бути, деякі люди навіть не замислюються про те, що можна приготувати кефір в домашніх умовах, так і для чого, адже його дуже просто і легко купити практично в будь-якому магазині. Не можна з...

  • Як прибрати зморшки в домашніх умовах?

    Старіння – це процес, який вчені всього світу так і не зуміли запобігти або хоча б сповільнити. Зміни на шкірі є першою ознакою початку старіння. Однак прожиті роки – це далеко не єдина причина п...