Як приготувати кефір в домашніх умовах?

Як приготувати кефір в домашніх умовах?Може бути, деякі люди навіть не замислюються про те, що можна приготувати кефір в домашніх умовах, так і для чого, адже його дуже просто і легко купити практично в будь-якому магазині. Не можна забути про величезну користь такого чудового продукту, як кефір, адже він здатний поліпшити травлення, може діяти в якості антисептика, це дуже важливо, якщо у вас є які-небудь проблеми з шлунком, допомогти вам зможе кефір, до всього іншого це натуральний продукт. Але саме кефір дуже люблять маленькі дітки, до всього іншого він дуже корисний і для дітей і для дорослих. Якщо ви почнете робити кефір самостійно ви завжди зможете бути впевненою в його корисність і, звичайно ж, в його свіжості і в його якості. Давайте більш детальніше поговоримо про те, як можна самостійно приготувати кефір, і в цьому нам допоможе сайт .

Як приготувати кефір в домашніх умовах?1-й спосіб

Вам знадобиться:

Незбиране або пастеризоване молоко – 900 мл

Цукор – 1 столова ложка

Кефір, він може бути магазинним або домашнім

Приготування:

  1. Давайте спробуємо приготувати кефір у домашніх умовах. З такої кількості продуктів у вас повинно вийти близько одного літра домашнього кефіру. Для його приготування для початку необхідно нагріти молоко до теплого стану, приблизно до 36-40 градусів. Воно може бути злегка теплим, але не в якому разі не гарячим.
  2. Після цього у молоко додайте безпосередньо саму закваску, нею буде служить кефір. Важливо знати, що якщо ви будете використовувати магазинний кефір, то у нього обов'язково повинні входити такі інгредієнти, як закваска на кефірних грибках і молоко. У разі, якщо у складі тільки молоко і такий продукт, як бактеріальний концентрат або ж тільки молоко і закваска на молочно-кислих бактерій, то не можна назвати кефіром, а лише кефірним продуктом. Приготувати кефір в домашніх умовах досить просто і легко. Після того, як ви додасте закваску можна додавати цукор, все ретельно перемішайте, вилийте рідину в підходящу ємність, накрийте його щільною тканиною, це потрібно для того, що захистити майбутній кефір від світла.
  3. поставте Ємність в досить тепле місце, влітку можна поставити на балкон, а взимку біля батареї, таким чином кефір приготуватися швидше. Після закінчення 24 годин можна сміливо сказати, що кефір повністю готовий, безпосередньо перед вживання розмішайте кефір за допомогою дерев'яної ложки, важливо щоб кефір не окислився, тому краще всього користуватися такою ложкою. Щоб приготувати кефір в наступний раз можна залишити для закваски буквально 100 мл цього кефіру.

Ще один момент: закваски можна класти менше 1-2 столові ложки, але в цьому випадку час приготування може збільшитися до двох діб.

Як приготувати кефір в домашніх умовах?2-й спосіб

Вам знадобиться:

Кефір – 100 мл

Молоко – 1 літр

Лактобактерії – 1 пляшка

Приготування:

Для того щоб приготувати кефір в домашніх умовах цими нескладними і досить швидким способом необхідно нагріти молоко до температури 40 градусів, після того, як ви це зробите можна вливати кефір. Потім додають лактобактерії, його краще всього розвести за допомогою молока, все це ретельно перемішайте, накрийте за допомогою кришки і залиште на добу в досить теплому місці. Після закінчення часу кефір готовий, вийти чудовий кефір з дуже ніжним смаком. Такий, так би мовити молодий кефір зовсім не кислий, такого роду кислинка може з'явитися лише на наступний день після його приготування. Щоб приготувати кефір в домашніх умовах багато кулінарних знань не потрібно, але все ж дуже важливо пам'ятати і про те, що жирність кефіру залежить тільки від жирності самого молока, тобто, якщо молоко з високою жирністю, то кефір вийти досить жирним. Залиште приблизно 100 мл цього кефіру для подальшої закваски.

3-й спосіб

Вам знадобиться:

Молоко

Магазинний кефір

Приготування:

Можна приготувати кефір найлегшим способом, для його приготування вам буде потрібно лише молоко і магазинний кефір. Кількість ви можете обирати самостійно, дивлячись, скільки вам необхідно кефіру. Для приготування потрібно для початку прокип'ятити пастеризоване або ж незбиране молоко, після того, як ви його прокип'ятіть, охолодіть молоко до температури 20-25 градусів. Молоко, яке охололо, розлийте по банках 0,5 літра, потім в кожну банку з молоком, додайте по 2 столові ложки магазинного кефіру, для наступних заквасок ви можете використовувати домашній кефір, приготовлений безпосередньо вами. Банки з рідиною поставте в досить тепле місце на 2 доби. Ось і все домашній натуральний кефір готовий.

Сьогодні наш сайт розповів про те, як приготувати кефір у домашніх умовах. Як виявилося це дуже просто, в більшості рецептів вам буде потрібно не більше 2-3 інгредієнтів. Приємного апетиту!

Скипина Анастасія для сайту v-domashnih-usloviyax.ru

Схожі статті:

  • Приготування майонезу в домашніх умовах

    Практично кожне блюдо в даний час не обходиться без найпопулярнішого соусу - майонезу. Але багато хто знає, що магазинний варіант не дуже корисний через наявність у ньому різних консервантів і ба...

  • Манікюр нігтів в домашніх умовах: як зробити краще

    Красиві нігті є мрією будь-якої жінки. Довгі, не дуже і навіть зовсім короткі - вони прикрашають будь-який спосіб, якщо правильно оброблені і пофарбовані. Простіше кажучи - "одягнені" у манікюр....

  • Косметологія в домашніх умовах

    Будь-яка жінка хоче бути красивою, доглянутою і молодою. Але далеко не у всіх представниць прекрасної статі є фінансові можливості і час на відвідування салону краси. А адже косметологія в домашн...

  • Як прибрати зморшки в домашніх умовах?

    Старіння – це процес, який вчені всього світу так і не зуміли запобігти або хоча б сповільнити. Зміни на шкірі є першою ознакою початку старіння. Однак прожиті роки – це далеко не єдина причина п...

  • Люля-кебаб в домашніх умовах

    Приготувати таку страву, як люля-кебаб в домашніх умовах досить просто, але для цього необхідно знати деякі умови приготування цього чудового і дуже смачного блюда. Зазвичай люля-кебаб роблять з...